Sint Bernard

Sint Bernard

Algemene beschrijving van de Sint Bernard

(St-Bernard, Alpine Mastiff, Bernhardiner, St. Barnhardshund) De Sint-Bernard is een krachtige, grote hond met een sterke, gespierde bouwen en een commandant aanwezigheid. Hoewel deze honden zijn erg lang, gespierd, en opleggen, ze zijn niet aanstootgevend of slecht aardig uitzien. De hals van dit ras is hoog-set, stevige erectie en uitgevoerd wanneer de hond alert of op aandacht. Wanneer de hond is ontspannen, de nek hangt horizontaal of licht naar beneden. Vanwege zijn gespierde nek en afgeronde kanten, de hals lijkt korter dan hij eigenlijk is. Een uitgesproken halskwabbe bestaat over de hond de keel en nek. De Saint-Bernard schouders zijn breed en hellend, en hun schoft zijn goed gedefinieerd. Ze hebben een relatief diepe, goed gebogen borst dat niet bereiken onder het niveau van de ellebogen. Hun brede rug is absoluut recht en hun achtervoeten zijn goed ontwikkeld. Ledematen van dit ras zijn zeer gespierd, recht en sterk. Hun hakken zijn matig hoekingen en hun voeten zijn ruim en beschikken over een aantal krachtige tenen. De buik is licht naar binnen getrokken en hun bovenarmen zijn zeer potig en goed gespierd. De Saint-Bernard kop is zeer groot en indrukwekkend. Hun enorme schedel is breed, licht gebogen, en heeft zijden die bocht in de hond de grote, goed ontwikkelde wang botten. Het voorhoofd huid vormen merkbaar rimpels dat convergeren naar vore. Ze hebben een korte snuit die niet conische vorm en de hoogte van de snuit is groter dan de snuit van de lengte. Hun ploegvoor wordt uitgesproken, relatief breed en ondiep. Het loopt van de onderkant van de snuit tot de neus. Hun tanden zijn sterk, gezond, en sluit in een schaar of zelfs bijten. Oren van dit ras zijn hoog-set, middelgrote, en hebben een goed ontwikkelde burr op hun basis. Hun ogen zijn frontaal ingesteld, middelgrote en donker bruin van kleur. De Saint-Bernard korte haired vacht is dicht, hard en ligt soepel. Coat kleuren voor dit ras ook wit met rood, rood met wit, verschillende tinten rood, en brindle met witte markeringen. Er is een lange-haired variŽteit van Sint-Bernardus, dat is precies hetzelfde als de korte haired ras, met uitzondering van de jas lengte en textuur. De lange-haired type heeft een middellange duur jas, dat is recht of licht golvend. De Sint Bernard heeft een pluimstaart die brede, kegelvormige, en eindigt in een krachtige tip.


Karakter van de Sint Bernard

De Saint-Bernard is zeer gewillig, zelfs niet-gehard en vriendelijk. Het ras is zeer geduldig en goed met kinderen. Ze zijn zacht, langzaam bewegende reuzen die consequent gericht op alsjeblieft. Ze zijn loyaal, gehoorzaam en gemakkelijk te trainen. Vanwege de enorme grootte van het ras, opleiding en socialisatie moet beginnen op jonge leeftijd. Dit ras is een goede waakhond.


Grootte en gewicht van de Sint Bernard

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg


Gezondheid van de Sint Bernard 

De Saint-Bernard is een over het algemeen gezond ras, maar sommige regels zijn onderhevig aan een verscheidenheid van de gezondheid betreft onder meer "weifelaar"-syndroom, hart problemen, heup dysplasie en extropion. Af en toe, huid problemen en gedraaide magen zijn ook voor. Omdat de Sint Bernard is gevoelig voor zwellen, is het ideale ze gevoed worden twee of drie kleine maaltijden per dag. Dit ras normaal leven voor 8 tot 10 jaar.

De vacht van de St. Bernard is gemakkelijk te bruidegom en zorg. Hun jas moeten worden geborsteld met een stevige borstel en badend alleen als nodig is. Shampooing kan strippen de jas van zijn water-resistente eigenschappen en natuurlijke oliŽn, zodat een milde zeep moet worden gebruikt. Ogen van dit ras moet schoon worden gehouden. De Sint-Bernard werpt zwaar twee keer per jaar.

De Sint-Bernard is de inhoud om te leven in een klein huishouden of appartement indien afdoende is uitgeoefend. Ze zijn een relatief inactief ras binnen, en ze zijn gelukkig met ten minste een kleine werf. Terwijl ze zouden veel liever binnenshuis leven met hun familie, dit ras in staat is van de levende natuur. Door hun dikke jassen, ze zijn gevoelig voor warm weer. Een lange wandeling is de ideale vorm van oefening voor de Sint-Bernard. Puppies van dit ras moet niet veel oefening in een keer. Overmatige lichamelijke activiteit voor St. Bernard pups kan een belemmering vormen voor botgroei.


Geschiedenis van de Sint Bernard

De Saint-Bernard is een oud ras dat werd gesticht in 980 AD door St. Bernard de Menthon. Ze stammen uit de Tibetaanse mastiff, en ze zijn waarschijnlijk afkomstig uit het mastiff dat was ingesteld naar de Alpen door de Romeinen in het jaar 1000. Het is waarschijnlijk dat deze mastiff werd gekruist met de Grote Deen en de Grote PyreneeŽn voor de productie van de Sint Bernard. Dit ras werd voor het eerst gebruikt als een reddings hond in de zeventiende eeuw. Meer dan 2.000 mensen gemeld dat ze is gered door dit ras. De Sint Bernard heeft de mogelijkheid voor het opsporen van de aankomst van lawines en stormen, waarschijnlijk omdat zij in staat zijn om te horen laagfrequente geluiden die de mens kan niet. Er zijn twee variŽteiten van Saint Bernard: haired lange-en korte-haired. De korte-haired ras gewoonlijk wordt gebruikt voor de bergen werk vanwege hun vermogen om tegen koude temperaturen. De Sint Bernard heeft een aantal natuurlijke talenten met inbegrip van zoek-en reddingsacties, kartings, en kijkt.

Sint Bernard