Shar-pei

sharpei pup

Algemene beschrijving van de Shar-Pei

De Shar-Pei is een middelgrote hond met een matig aanzienlijke bouwen en onderscheidend gezicht functies. Het ras heeft een brede, diepe borst en een korte, nauw gekoppeld terug. De borst reikt tot de elleboog en stijgt lichtjes onder de lendenen. Hun kruis is vlak en de onderkant van de staart is zeer hoog. De staart van dit ras zijn rond, dik, en de conus van een goed punt. Ze krullen aan beide zijden van de hond terug. Hun schouders zijn goed gespierd stevig en hellend, en hun voorpoten zijn recht en matig afstand van elkaar. Ellebogen van dit ras zijn dicht bij het lichaam. De ledematen zijn aanzienlijk uitgebeend, maar ze zijn niet zwaar of overdreven lang. Hun voeten zijn middelgrote, compact en stevig ingesteld. Ze zijn sterk, gespierd, goed hoekingen achterhand en de hakken dat zijn kort en loodrecht op de grond. Hun middellange-lengte nek is volledig en correct in de schouders. Matige tot zware vouwen van losse huid aanwezig zijn rond de keel en nek. Het ras van de omzetgroei dalen lichtjes achter de schoft, en het stijgt iets meer dan de lendenen. Het hoofd van de Shar-Pei is groot in omvang, met trots vervuld, en bedekt met profuse rimpels. Deze gezicht rimpels beginnen bij de hond het voorhoofd en rimpels kant blijven in dat kader de hond het gezicht. De schedel is breed en plat, en de halte is relatief groot. De Shar-Pei's snuit is een van de meest onderscheidende fysieke kenmerken van het ras. Het is breed, vol, en de "nijlpaard"-vormig. Hun neus is groot, breed, en donker gepigmenteerde, en hun sterke tanden sluiten in een schaar beet. Ogen van dit ras zijn klein, amandelvormig en donker. Honden met verdunde lagen kunnen hebben dat de ogen zijn lichter van kleur. Hun zeer kleine oren zijn dik, driehoekig en iets afgerond op de tips. De vacht van de Shar-Pei is zeer streng, absoluut recht en off-status in het lichaam van de hond, en in het algemeen vlak over de hond van de ledematen. De vacht lijkt niet glanzend of glanzend, maar het ziet er gezond uit. Het is minder dan 1 "in de lengte. Terwijl de Shar-Pei's jas is vaste of sabel in kleur, tint kunnen bestaan de hond terug en meer dan de hond de oren. Reagradless Alle honden van het ras hebben een draagtijd van 63 dagen (9 weken)


Karakter van de Shar-Pei

De Shar-Pei is speels, moedig, machtspositie, en energiek. Door de natuur, ze zijn zeer trouw aan hun eigenaar. Ze zijn een intelligent ras dat niet reageert op commando's slaafs. Als goed opgeleid en sociaal wordt vanaf jonge leeftijd, zij over het algemeen uitstekend vinden met katten, kinderen en vreemden. Ondanks het ras is frowning meningsuiting, ze zijn gemakkelijk lopend, rustig, en gewijd. Ze zijn geweldig waakhonden en metgezellen. Omdat ze koppig en vet, moeten ze stevig, consequent opleiding van een verzekerde eigenaar. Dit ras meestal veracht water, en zij zullen alles doen wat ze kunnen weg te blijven uit. Ze zijn schoon en vaak housebreak zelf. Want ze zijn zo over-gefokt, zijn er aanzienlijke verschillen in persoonlijkheid en gezondheid. Het temperament van deze honden zal variŽren naar gelang van hun afkomst. Welopgevoed Shar-Pei lijnen krijgt langs heel goed met andere honden. Meeste mannen, en enkele vrouwen zijn meer dan dominant, possesive en over-bescherming van hun gezinnen. Een overblijfsel van hun lijfwacht rechten in China, moet het mellowed beneden met socialiseren van een jonge leeftijd. Eenvoudig aanpasbaar aan een van de levensstijl, ze kunnen variŽren van zeer energiek en behendig te traag en slaperig hoofd.


Grootte en gewicht van de Shar-Pei

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg


Gezondheid  van de Shar-Pei

De Shar-Pei is vatbaar voor de huid erfelijke problemen. Het is belangrijk voor potentiŽle eigenaars van dit ras te vinden van een gerenommeerde fokker. Honden exposerende koortsen van onbekende oorsprong of gezwollen hakken kan worden in de vroege stadia van nierfalen. Dit ras heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 jaar.

De korte-haired vacht van de Shar-Pei geborsteld moet worden op regelmatige basis. Tijdens de periode afstoten, zwemmen een keer per week en borstelen op een dagelijkse basis zal helpen bij het verwijderen van dode haren en het bevorderen van nieuwe haargroei.

De Shar Pei inhoud is om te leven in een klein huishouden of appartement indien afdoende is uitgeoefend. Ze zijn een relatief actieve ras binnen, en ze vereisen geen werf. Dit ras is gevoelig voor warm weer. Zolang zij ontvangen dagelijkse fysieke activiteit, zullen zij zeer rustig binnen.


Geschiedenis van de Shar-Pei

De precieze oorsprong van de Shar-Pei is onbekend. Velen geloven het ras is een afstammeling van de Chow Chow, echter, is de enige duidelijke link tussen deze twee rassen is het paars gekleurde tong. Er zijn foto's op aardewerk suggereren dat de Shar-Pei was in het hele bestaan de Han Dynastie (206 voor Christus). Gedurende vele jaren heeft de Shar-Pei werd benut als een all-purpose boerderij hond in het Chinese platteland. De scowling gezicht, intelligentie, en de sterkte van de Shar-Pei maakten het tot een perfecte keuze voor de jacht, de bescherming van dieren en het bewaken van de familie en thuis. Later wordt de Shar-Pei werd gebruikt in honden-gevechten. Vanwege hun losse huid en stekelig jasje, tegenstanders had een moeilijke tijd grijpen en het bedrijf over voor hen. Gedurende de communistische revolutie, de Shar-Pei werd dreigde uitgestorven. Verschillende van deze honden werden gered door een Hongkong zakelijke man genaamd Matgo wet. Deze man gevangen onder de aandacht van de Amerikanen in 1973 door een hond magazine dat bevorderd het concept van de redding van de Shar-Pei. Van de monsters Matgo wet weten te redden, de Shar-Pei werd opgeslagen. Het ras is de populariteit enorm is gegroeid de afgelopen decennia. Ze werden ook gebruikt om te waken Chinees Royalty en Samurai Warriors.

sharpei pup