Mops

Algemene beschrijving van de mopshond

De mopshond is een leuk en algemeen graag gezien ras. Het hoofd van dit ras is bedekt met rimpels als een kleine versie van een Shar Pei of Bulldog. Mopshonden hebben een extreem korte snuit met een kleine zwarte neus. Hun schattige gezicht en grote, ronde ogen zijn vaak vol met uitdrukkingen. Ze hebben kleine gevouwen oren en een unieke gezicht. Ondanks hun geringe omvang heeft de Mopshond een brede hals met een halskwabbe die leidt tot een vierkant lichaam. Mopshonden hebben korte benen en een gekrulde staart, dat op zijn rug ligt. Een korte vacht bedekt hun hele kleine lichaam. De meest voorkomende kleuren zijn bont groenachtig en zwart, maar ze kunnen ook zilver of abrikoos zijn. Ze hebben het uiterlijk van een grote hond, de Mopshond is vaak de lieveling van het gezin. Mopshonden zijn voornamelijk erkend door hun strak-gekrulde staart, zwart kreukelig gezicht en reekalf / bruine vacht.


Karakter van de mopshond

Altijd lief en vrolijk is hoe de Mopshond vaak wordt beschreven. Familie is heel belangrijk voor deze kleine honden die gek is op aandacht. Het zachte karakter maakt de Mopshond ideaal voor het spelen met kinderen. Vreemden en honden krijgt dezelfde speelse en liefdevolle aandacht. Hun intelligentie maakt hen tot zeer gemakkelijk op te leiden honden, maar ze zijn ook onafhankelijk en koppig. Ze zijn gevoeligheid voor straf en daarom is het belangrijk om niet schreeuwen op je Mopshonds of gebruik te maken van een zware stem bij het corrigeren van het ras.


Grootte en gewicht van de mopshond

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg


Gezondheid van de mopshond

Mopshonden zijn gemakkelijke eters en zullen dus zwaarlijvig geworden als ze overvoed worden. De levensverwachting voor een Mopshond is tussen de 12 to15 jaar. Wees u bewust van ademhalingsproblemen. Het vlakke, kreukelig gezicht maakt het moeilijk voor Mopshonden te ademen. Geen overwerk en wees voorzichtig bij het spelen en uitlaten, zodat ze niet beginnen te hijgen.

Het ondehoud is eenvoudig en niet tijdrovend voor dit kleine ras. Regelmatig baden en borstelen. De rimpels op hun gezicht moeten elke dag worden schoongemaakt. Mopshonden zijn erg actief en genieten van het spelen en wandelen. Maar ze worden snel moe en kunnen dan piepend beginnen ademen. Speciale aandacht moet worden genomen om te voorkomen dat dit ras te koud of warm krijgt.

De Mopshond doet het goed op een appartement, omdat ze rustig zijn binnen en ze hebben geen behoefte aan een tuin. Ze houden van een liefdevolle familie met tijd om te spelen. Mopshonden houden niet van extreem warme of koude klimaten. Mopshonden houden ervan samen hun eigenaren te zijn. Ze zijn niet graag alleen. Ze genieten ook van het gezelschap van andere honden.


Geschiedenis van de mopshond

Mopshonden zijn waarschijnlijk ontwikkeld in Azië rond de 5e eeuw voor Christus. Echter, er zijn tal van alternatieve theorieën. Wat is aangenomen is dat het ras aankwam in Engeland nadat de Britse troepen deze honden vonden in China. Het ras was populair onder kunstenaars, als een metgezel in kloosters, en als mode-accessoires in het Victoriaanse tijdperk. Wanneer Mopshonden aankwam in Europa in de 16e eeuw werden ze al snel aangenomen als favoriet huisdier van de rijken. In 1885 werd de Mopshond erkend door de AKC.