Maltezer

Maltezer

Algemene beschrijving van de Maltezer

De Maltezer is een kleine hond met een compact bouw en een algemene verschijning dat energie, enthousiasme en genegenheid uitstraalt. De hoogte van de hond van de schoft tot de grond gelijk is aan de lengte van de hond van de schoft tot de staart. Ze hebben schuingeplaatste schouderbladen en welgeknopte ellebogen die dicht bij het lichaam worden gehouden. Hun borst is vrij diep en de lendenen zijn stevig, strak. De hals van de Maltezer is lang. Hun ledematen zijn fijn uitgebeend. Voorpoten van dit ras zijn recht. Hun sterke achterpoten zijn stevig en matig hoekingen op de hakken. Ze hebben kleine, ronde voeten met zwarte teenkussentjes en een gevederde staart die elegant over de rug van de hond loopt. Het hoofd van de Maltezer staat goed in verhouding tot de grootte van de hond. Ze hebben een licht afgeronde schedel. Hun ogen zijn rond en donker en hun middellange snuit is kegelvormige. Ze hebben een zwarte neus en tanden in schaarbeet. De oren van dit ras zijn sterkbehaard. De vacht van de Maltezer  is lang, plat en zijdeachtig. Hij hangt over de zijkanten van het lichaam en aan de zijkant tot bijna op de grond. De vacht kleur voor dit ras is puur wit. Citroen of licht geelbruin schaduwen op de hond de oren kunnen aanwezig zijn.


Karakter van de Maltezer

Maltezer hondjes zijn  levendig, vrolijk en energiek. Ze zijn zacht, vertrouwelijk en toegewijd aan hun meester. Vanwege hun hoge intelligentie leert de Maltezer gemakkelijk trucs. Ze zijn moedig en zal blaffen als ze een verdacht geluid horen. Zij doen het goed samen met andere dieren en huisdieren. Hoewel ze erg goed overweg kunnen met kinderen, kunnen zij uithalen naar onbezonnen kinderen. Ze kunnen kieskeurige eters worden en bij de pupjes moeten koekjes moeten worden opgenomen in hun dieet om hun tanden sterk en gezond te houden. Als verwend of verwaarloosd worden kunnen Maltezers jaloers of onstabiel worden. Hoewel ze klein zijn moet de een Maltezer reeds als pup voldoende oefening krijgen. Vaak hebben eigenaars de neigen om de vacht van de Maltezer kort te houden om de vacht proper te kunnen houden. Bescherm ze dan in koudere periodes tegen de lage temperaturen.


Grootte en gewicht van de Maltezer

Hoogte: Reu: 21-25 cm, Teef: 20-23 cm


Gezondheid van de Maltezer

De  Maltezer is een relatief gezond ras met weinig inherente problemen. De gemiddelde levensduur voor de Malteser is 12 tot 15 jaar.

De lange vacht van de Maltezer moeten worden geborsteld en gekamd, op een dagelijkse basis. Het ras moet regelmatig worden gebaad en droog ze grondig achteraf. Hun ogen en oren worden dagelijks schoongemaakt. Overmatige haargroei moet worden verwijderd om de oren te beschermen. Het haar op de top van hun kop is vaak gebonden in een paardestaart. Dit ras werpt weinig tot geen haar en is ten zeerste aanbevolen voor degenen die lijden aan allergieŽn.

De Maltezer is goed aangepast aan het leven in een klein huishouden of appartement. Ze zijn een relatief actieve ras binnen. Ze genieten van een wandelingen.


Geschiedenis van de Maltezer

De Maltezer is een eeuwenoud ras met een geschiedenis die kunnen worden getraceerd tot vele eeuwen terug. Sommigen geloven dat het ras al voor meer dan twee duizend jaar bestaat en Darwin beweert dat het ras is ontstaan in 6000 voor Christus. Aangenomen wordt dat de Maltezer een telg is uit een Spitz-type hond gevonden tussen de Zwitserse Lake bewoners. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de Maltezers hun oorsprong in AziŽ ligt wordt het ras wordt meestal geassocieerd met het eiland Malta in de Middellandse Zee. Ze zijn waarschijnlijk meegenomen naar Europa via het Midden-Oosten door nomadische stammen. Vandaag, het ras is een zeer populaire metgezel en glamoureuze show hond.

meer info over de Maltezer : www.woefkesranch.be/new/rassen/maltezer.htm