Jack Russell Terriėr

Algemene beschrijving van de Jack Russell terriėr

De Jack Russell Terrier is een kleine, compacte hond met een kleine borst. Meestal is de vacht  Van de Jack russell wit, met rood zwart, bruin of bruin markeringen op de kop en de staart. De V-vormige oren van de Jack Russell terriėr lopen in een driehoekige vorm naar de zwarte neus. De ogen zijn amandelvormig, donker bruin of zwart. De staart is lang en staat meestal hoog. Veel Jack Russell Terriers hebben gebogen benen vanwege Achondroplasia (een soort van dwerggroei). De drie soorten vachten zijn glad, gebroken en ruw. Als de vacht van de hond minder dan 51% wit is, wordt dit beschouwd als een fout in de showring.


Karakter van de Jack Russell terriėr

De Jack Russell Terrier is een levendige hond met een vrolijke temperament en een sterke wil. Hij is gehoorzaam - indien goed opgeleid. Ze zijn ook angstloos, ook voor grotere honden. Dit ras heeft ook sterke jacht instincten en mag niet worden losgelaten bij kleinere dieren. De Jack Russell doet het goed met kinderen. Jack Russells genieten van het spelen met speelgoed. Ze zullen mishandeling niet tolereren. Ze kunnen goed blaffen en ze hebben de neiging te graven. Ze kunnen vervelend en destructief worden als ze niet genoeg beweging krijgen. De Jack Russell is ook een klimmer en een springen. Geef ze daarom een degelijke opleiding.


Grootte en gewicht van de Jack Russell terriėr

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg


Gezondheid van de Jack Russell terriėr

Met goede verzorging, een Jack Russell kan leven tot 15 jaar.

De Jack Russell Terrier is gemakkelijk te onderhouden - kam en borstel gewoon regelmatig met een stevige borstel de vacht. Baden alleen wanneer dat nodig is. Voor de showhonden: de vacht moet worden gestript - ongeacht de aard van de vacht. Hun tanden moeten vaak worden geborsteld.

De ideale omgeving is een huis met een gemiddelde grootte tuin, zodat de Jack Russell zich kan uitleven. Als ze in een appartement worden gehouden moeten ze regelmatig en dit voor een tijdje uitgelaten worden. Ze zullen zeer enthousiast zijn en reeds lang op voorhand klaar staan voor een uitgebreide wandeling.


Geschiedenis van de Jack Russell terriėr

De Jack Russell Terrier kreeg haar naam in de 19e eeuw, naar een predikant genaamd Jack Russell die terriėrs fokte. Ze joegen op klein wild, zoals vossen, door ze uit hun holen te drijven. De standaard is zeer breed en veel verschillende soorten worden aanvaard in het ras. Ze zijn onderverdeeld in werk-terriėrs, gezelschapsdieren en showrassen.