Brusselse Griffon

Algemene beschrijving van de Brusselse Griffon

Er zijn drie Griffonrassen.

De Belgische Griffon met een lange vacht. De vacht van de Brusselse Griffon is langer dan die van de Belgische Griffon.
De Petit Brabançon heeft een gladde, korte vacht, die zacht aanvoelt.
De Griffon is een stevig gebouwde hond met een vierkant geproportioneerd lichaam. Hun grote kop is koepelvormige. Hun neuzen zijn zeer kort en hun ogen zijn groot en glanzend. De Griffons vacht bestaat in een aantal kleuren waaronder rood, rood-bruin en zwart, zwart en bruin of zwart.


Karakter van de Brusselse Griffon

De Griffon is een intelligente, levendige, speelse hond met een rechtlijnige persoonlijkheid, net als dat van een terriër. Ze zijn uitstekende gezelschapshonden vanwege hun charmante gedrag, vrolijke uitdrukking en het vermogen om snel trukjes te leren. De Griffon heeft veel persoonlijkheid en houdt van genegenheid en aandacht. De Griffon kan veeleisend zijn en wordt soms een beetje snel verwend. Ze kunnen kieskeurige eters worden en zijn moeilijk heel de dag ik huis te houden. Griffons kunnen goede waakhonden worden en ze zijn ideaal voor kinderen.


Grootte en gewicht van de Brusselse Griffon

Hoogte: 18-20 cm
Gewicht: 2,5-5,5 kg


Gezondheid van de Brusselse Griffon

De Griffon is moeilijk te fokken. De Griffon leeft normaal 12 tot 15 jaar. Ze hebben gemiddeld 2 pups per nest.

De vacht van de Brusselse en Belgische Griffon vereist veel onderhoud. Elke dag kammen is noodzakelijk.

De Griffon is zeer actief binnen. Ze zijn gelukkig in een klein huishouden of appartement en zijn in staat te leven zonder een tuin.


Geschiedenis van de Brusselse Griffon

De eerste Griffon werd getoond op de Brusselse beurs in 1880. Soortgelijke rassen aan de Griffon werden weergegeven in de kunstwerken van Van Eyck, de Vlaamse schilder. De Griffon werd aanvankelijk gehouden door taxi chauffeurs in de 17e eeuw om hun autostallingen te bevrijden van ongedierte. Vanwege de Griffons beminnelijk persoonlijkheid, werd het ras meer en meer gebruikt als een metgezel hond in plaats van een werkende hond. De Griffon is waarschijnlijk een afstammeling van de pug. Andere rassen die hebben bijgedragen aan het Griffon, de Yorkshire Terrier, Ierse Terrier, en Engels Toy Spaniel. Het enige ras van Griffon dat is erkend door de AKC is de Brusselse Griffon.

meer info :  www.woefkesranch.be/new/rassen/brusselse-griffon.htm