banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => allergisch 
  => hond die bijt 
  => zindelijkheid 
  => hondennamen 
  => gehoorzaamheid 
  => opvoeding 
  => bach flowers 
  => verlatingsangst 
  => hond op reis 
  => keuze ras 
  => werking bench 
  => honden en mozart?
  => oververhitting
  => minder kankers
  => chocolade
  => een jasje tegen kou
   
Français English Deutsch

 


 

Een jasje voor je hond is niet zo gezond

Een jasje voor je hond is niet zo gezond

Dat mensen zichzelf tijdens voor een koude winterdag extra goed inpakken is begrijpelijk. Maar je hond een jas aantrekken kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je hond.
Als het buiten koud is en we trekken een extra trui en dikke handschoenen aan om ons te beschermen, lijkt het vrij logisch om ook je hond goed aan te kleden. Toch is dat niet zo verstandig, waarschuwen Britse dierenbeschermers. Behalve voor heel kleine hondjes met kort haar, magere hondensoorten en honden die gekweekt werden voor warme landen, is hondenkledij schadelijk. "Er is geen enkele reden om honden een jas aan te doen, zelfs niet tijdens en ijzige koudegolf", zeggen de dierenbeschermers. "Door je hond kledij aan te trekken is het dier minder goed in staat om de eigen lichaamstemperatuur te regelen en dat kan negatieve gevolgen hebben als je hond het te warm krijgt. Een te hoge temperatuur is gevaarlijker voor je  hond dan een te lage temperatuur. Daarbovenop kan zo'n jasje voor huidirritatie zorgen".

 

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links