banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => allergisch 
  => hond die bijt 
  => zindelijkheid 
  => hondennamen 
  => gehoorzaamheid 
  => opvoeding 
  => bach flowers 
  => verlatingsangst 
  => hond op reis 
  => keuze ras 
  => werking bench 
  => honden en mozart?
  => oververhitting
  => minder kankers
  => chocolade
  => een jasje tegen kou
   
Franšais English Deutsch

 


 

Halve reep chocolade kan al dodelijk zijn voor een hond

  Chocolade koekjes - Honden kunnen sterven van kleine hoeveelheid chocolade.Dierenarts Ferd Dankers waarschuwt voor het gevaar van chocolade voor honden.
Veel dierenliefhebbers weten niet dat een kleine hoeveelheid chocolade voor honden dodelijke gevolgen kan hebben. Dierenarts Ferd Dankers waarschuwt ons ervoor om chocolade niet onbeheerd op tafel te zetten. Soms liggen de bonbons en chocolade houdende snoepjes voor het grijpen voor de hond. 

De dieren hoeven volgens Dankers niet veel chocola binnen te krijgen om te sterven. Een Maltezer van vier kilo kan al worden vergiftigd door dertig gram pure chocolade. Voor een labrador is 150 gram dodelijk. "Hoe puurder de chocolade hoe gevaarlijker", zegt Dankers. 

Bij de bewerking van cacaobonen ontstaat volgens Dankers een massa met theobromine en cafe├»ne. De effecten van deze stoffen zijn bij honden veel sterker dan bij mensen. De hond gaat in eerste instantie veel drinken en plassen, daarna braken en rillen. Vervolgens raakt het dier in een coma of krijgt een epileptische aanval. 

Op dat moment kan er bijna niets meer gedaan worden. Dat is anders als de hond de bonbons net achter de kiezen heeft. "Likt de hond bij wijze van spreken zijn bek nog af, dan kan er nog veel worden gered als je dan maar meteen naar een dierenarts gaat. De dierenarts geeft dan een braakmiddel, zodat de gevaarlijke stoffen snel uit het lichaam verdwijnen.

 

 

 

 


ę 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links