banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => populaire namen 
  => hond uitlaten 
  => zoekertjes 
  => hond imiteert meester
  => goed voor je hart 
  => gevaarlijke honden? 
  => hond erft 12 milj. 
  => gezonder met hond
  => Valse hond spuitje?
  => Pitbullregeling (NL)
  => Paris Hilton
  => Beverly Hills
  => Filmpjes met honden
  => Beter in je vel
  => Hondsdolheid
  => Hond als een kind
  => Stoppen met roken
  => Pups op internet
Français English Deutsch

 

 

 

Hond uitlaten is goed om... te vermageren

Mensen die geregeld hun hond uitlaten, vermageren gemiddeld 6,4 kilogram per jaar. Dat blijkt uit een studie aan de universiteit Missouri-Columbia.
Wie een hond heeft, gaat vaak wandelen en dat is volgens de Amerikaanse onderzoekers één van de beste manieren om gewicht te verliezen. Bovendien is deze afslankmethode een stuk goedkoper dan al die dure diëten waar volslanke mensen al jaren door overspoeld worden.
De vrijwilligers die deelnamen aan de studie werden door de onderzoekers aangemoedigd om hun hond op regelmatige tijdstippen uit te laten. In het begin moesten de volslanke baasjes drie keer per week tien minuten wandelen met hun huisdier. Die frequentie werd geleidelijk aan opgedreven. Op het einde van de testperiode gingen de afvallers vijf keer per week wandelen met hun trouwe viervoeter. En met succes, want na één jaar verloren de testpersonen gemiddeld 6,4 kilogram. Dat is een beter resultaat dan dat je met een groot deel van de bestaande dieetprogramma's kan bereiken.

Omdat de honden die voor het experiment werden gebruikt eigendom zijn van het universiteitspersoneel, gingen heel wat testpersonen na het aflopen van het onderzoek bij een dierenasiel aankloppen. Daar gaan ze nu dagelijks wandelen met in de steek gelaten huisdieren. Niet alleen omdat dat goed is voor hun gezondheid, maar ook om de hondjes te plezieren, zo beweren de afslankers.

- Uit de Gazet van Antwerpen -

 

 

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links