banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => populaire namen 
  => hond uitlaten 
  => zoekertjes 
  => hond imiteert meester
  => goed voor je hart 
  => gevaarlijke honden? 
  => hond erft 12 milj. 
  => gezonder met hond
  => Valse hond spuitje?
  => Pitbullregeling (NL)
  => Paris Hilton
  => Beverly Hills
  => Filmpjes met honden
  => Beter in je vel
  => Hondsdolheid
  => Hond als een kind
  => Stoppen met roken
  => Pups op internet
Franēais English Deutsch

 

 

 

Honden helpen om te stoppen met roken

Van de baasjes van honden die niet willen stoppen met roken om hun eigen gezondheid, wil een kwart dit wel te doen voor zijn of haar hond. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. 


Stoppen met roken nuExtra motivatie
De onderzoekers ondervroegen 3293 hondeneigenaars die roken. 28 % van hen zou proberen te stoppen met roken omdat ze beseffen dat het meeroken van hun hond ook voor hen schadelijk is. 11 % zei te overwegen om te stoppen met de verslaving. "Deze resultaten betekenen niet noodzakelijk dat mensen hun huisdier liever hebben dan zichzelf of hun kinderen. Het is gewoon een extra motivatie voor zij die overwegen te stoppen", aldus onderzoekster Sharon Milberger. "Met dit argument zullen we proberen rokende hondenbaasjes te overtuigen om nooit nog een sigaret aan te raken."

Meer risico op kanker
Net als passief roken de longen van mensen kan schaden, verhogen zij het risico op long- en andere kankers van een huisdier. Daarnaast hebben honden van rokende baasjes ook vaker te kampen met allergieƫn, ademhalingsproblemen, oog- en huidziekten.

- Uit de Het Laatste Nieuws -

 

 

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links