banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => populaire namen 
  => hond uitlaten 
  => zoekertjes 
  => hond imiteert meester
  => goed voor je hart 
  => gevaarlijke honden? 
  => hond erft 12 milj. 
  => gezonder met hond
  => Valse hond spuitje?
  => Pitbullregeling (NL)
  => Paris Hilton
  => Beverly Hills
  => Filmpjes met honden
  => Beter in je vel
  => Hondsdolheid
  => Hond als een kind
  => Stoppen met roken
  => Pups op internet
Français English Deutsch

 

 

 

Nederlandse Minister schaft Pitbullregeling af


Bull Terrier Eerder adviseerden wij onze leden-dierenpensionhouders, in verband met de RAD (de ‘pitbullregeling’) om zorgvuldig te zijn met het in pension nemen van dieren die een pitbull-achtig uiterlijk hadden maar niet beschikten over een correcte stamboom. Dit in verband met mogelijk strafrechterlijke gevolgen. Op verzoek van Minister Verburg heeft onder leiding van professor Van Sluijs van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht een Commissie van Wijzen de regeling geëvalueerd. Op basis daarvan heeft Minister Verburg van LNV met ingang van direct besloten dat het pittbulverbod niet meer van kracht is.

Binnenkort komen er nieuwe regels voor agressieve honden, als gevolg waarvan elke hond – of hij nu op een pitbull lijkt of niet – alleen nog kan worden veroordeeld vanwege zijn gedrag.
Dit betekent dat u niet meer strafbaar bent wanneer u een hond huisvest die bij u is binnengekomen als – bijvoorbeeld – een American Staffordshire maar niet over de papieren beschikt om dat te staven. 

- uit Dibevo-Vakblad -


 

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links