banner

Hondenrassen

 
Navigatie
   Woefkesranch
 
  => populaire namen 
  => hond uitlaten 
  => zoekertjes 
  => hond imiteert meester
  => goed voor je hart 
  => gevaarlijke honden? 
  => hond erft 12 milj. 
  => gezonder met hond
  => Valse hond spuitje?
  => Pitbullregeling (NL)
  => Paris Hilton
  => Beverly Hills
  => Filmpjes met honden
  => Beter in je vel
  => Hondsdolheid
  => Hond als een kind
  => Stoppen met roken
  => Pups op internet
Français English Deutsch

 

 

 

Hond wekt zelfde emoties op als kind


Mensen met een hond leven gezonder.Het bezitten van een hond wekt zelfde emoties op als kind.

Als hondenbaasjes met hun hond spelen, komen er hormonen vrij in hun lichaam dat wordt geassocieerd met het sluiten van vriendschap met andere mensen en de verzorging van een eigen kind. Dit alles blijkt uit een Japanse studie. 

Wetenschappers van de Azabu University in de Sagamihara lieten bij een proefproject 55 hondenbezitters 30 minuten ravotten met hun hond.

Sommige hondenbaasjes kregen de opdracht om tijdens het ravotten met hun hond veel oogcontact te hebben met hun huisdier, anderen mochten hun hond maar af en toe aankijken.

Na deze speelsessie moest een urinetest van de hondenbaasjes bepalen  of er een verhoogde hoeveelheid van het oxytocine hormoon in hun bloed aanwezig was.

Oxytocine komt voor bij alle zoogdieren. Bij mensen speelt de stof een rol bij emoties die te maken hebben met het sociale, zoals bijvoorbeeld de verzorging van een kind en het sluiten van vriendschappen. Vooral het oogcontact bevordert de aanmaak van dit hormoon.

De Japanse onderzoekers bevestigen dat het zorgen voor je hond ook leidt tot een verhoogd gehalte van oxytocine in ons lichaam. De eerste resultaten van hun onderzoek bevestigen dit, zo meldde het Britse tijdschrift 'New Scientist'.

De hondenbaasjes die veel oogcontact maakten met hun hond produceerden tijdens het speelmoment 20 procent meer van dit hormoon dan normaal. En de personen die hun hond maar af en toe in de ogen keken, hadden na het speelmoment ook een iets hogere waarde in hun bloed.

Mensen zijn dus na een speelsessie met hun hond vaak in een betere stemming en zullen zich minder eenzaam of depressief voelen.

 

 

 

 


© 2000 Woefkesranch, Slameuterstraat 29, 2850 Peulis (Putte) - (+32)015/75.59.42 - info@woefkesranch.be - Disclaimer - Sitemap - Links